onsdag 2 mars 2011

Packa-upp-söndag avslutas med potatis- och kasslergratäng med spenat.

Recept potatis- och kasslergratäng med spenat.
1 kg potatis
600 gram kassler
1 gul lök
1 klyfta pressad vitlök
200 gram bladspenat (styckfrusen och varsamt tinad)
3 dl grädde
2 dl mjölk
sop
riven västerbottenost

Gör så här:
1. smörj en ugnsfast form
2. skala och riv potatisen på matberedarens grova riv
3. hacka lök
4. strimla kasslern i lagom stora bitar
5. börja med potatisriv, sop, på med lök och kassler, på med mer potatis, lök , sop, spenat, vitlök, kassler, potatis, sop.
6. häll på grädde och mjölk
7. in i ugnen på 225 grader ca 20 minuter
8. lägg på den rivna västerbotten
9. in i igen ca 20 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!