Recept
Älgskavsgryta, 4 pers
500 g älgskav, fryst
4 msk smör
2 st gula lökar, hackade
4 dl kantareller, små eller trattkantareller
1 msk persilja, hackad
4-5 dl visp- eller mellangrädde
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
1 tärning köttbuljong
lingon
Gör så här:
1. När pannan blivit varm så att steksmöret fräser lägg i renskavet. Strimla köttet med en stekspade tills bitarna är lagom stora.
2. Fräs löken tillsammans med smöret i en separat liten kastrull tills de mjuknat och fått lite färg.
3. Lägg ner kantarellerna i denna kastrull och låt smakerna blandas på medeltemperatur.
4. Häll sedan över blandningen i pannan med renskav.
5. Tillsätt en del utav grädden och kryddor samt buljong och persiljan.
6. Salta och peppra.
7. Desto längre grytan puttrar desto gräddigare blir grytan. När den första hälften av grädden puttrat in i grytan som nu ska vara tjock och inte vattnig, tillsätter du resten av grädden och låter den koka in i grytan.
8. strax innan serveringen slängde jag i några lingon jag hittade i frysen för att få lite trevlig färg på grytan
Serverades med potatismos och rårörda lingon
Betygen blev 2 10:or från juniorerna och en 7:a från senioren
Tack coole-eric i Karlstad.
//Lottzy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!