söndag 10 april 2011

Grova scones gav full pott!


Orkade verkligen inte göra middag denna dag, så kom jag på det scones! Jag gjorde lite grövre scones så att de känns lite nyttigare i alla fall och ingen marmelad på förrän man ätit en med något vettigt pålägg. Och oj vad det åts. Samuel tyckte att grova scones är mycket godare än "vanliga". Jag känner tack min son du är på väg mot rätt håll! Barnen gav 10:or i betyg, maken började med en 6:a men efter våldsamma protester från övrig jury, fick han ge en 10:a i "sconesvärlden", full pott på ren lathet alltså.

Recept
Grova scones 4 personer
200 g smör
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1/2 dl rågflingor
1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl filmjölk

Gör så här:
1. Blanda mjöl, flingor, salt och bakpulver
2. Nyp ihop smöret med mjölblandningen
3. Häll i filmjölken (eller mjölk om det kniper) och blanda till deg
4. Gör lagom stora rundlar, jag gjorde 12 st och lägg på plåt med bakplåtspapper.
5. Lite havregryn och dinkelflingor på toppen så blir de så fina så
6. In i ugnen på 250 grader i 10-15 minuter

Bra pålägg är creamcheese med jordgubbsmarmelad men först efter en med vanlig ost...









//Lottzy

1 kommentar:

  1. Scones ser underbara ut i ugnen :-) Det här kommer bli gott!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!