lördag 5 februari 2011

Uppryckning från gräddträsket med heta räkor och glasnudlar

Eftersom barnen för tillfället är magra som skrikor så har det blivit mycket grädde på sistone. Jag är därför så fruktansvärt trött på stabbig mat just nu... Så denna kväll fick det bli rester med gräddsås till barnen medans jag svängde ihop något betydligt lättare till oss vuxna. Det blev faktiskt riktigt gott. Maken låter hälsa en 8:a (är åttan den nya sjuan kan man undra?)

Recept
heta räkor med glasnudlar, 2 pers
300 gram skalade räkor
1/2 ask körsbärstomater
2 vitlökskyftor
3 schalottenlökar
2 tsk sambal oelek
1 avokado
1 kruka koriander
örtsalt
salt
1/2 dl vitt vin
1 pkt glasnudlar

1. Halvera tomaterna och dela avokadon
2. Hacka lök och vitlök
3.  Fräs löken i pannan
4. Lägg i med sambal, räkor och salt
5. I med tomaterna och efter 1/2 minut i med vinet
6. Efter ytterligare 1/2 minut i med avokadon så den blir lite varm också
7. Lägg upp glasnudlarna som du kokat enligt anvisningar på paketet tar ca 3 minuter. På med de heta räkorna och klipp på MASSOR av koriander.

Bra snabbmatsalternativ!

2 kommentarer:

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!