Sedan jag började göra min egen müsli för snart två år sedan, inspirerad av min kära syster, så vill jag INTE äta köpemüsli. Tror i och för sig att det är dyrare att göra själv för jag hittar ständigt nya gosaker i müslihyllan, men o så mycket nyttigare och godare det är! Jag gör ungefär en laddning i veckan.
När jag inte laddar med dinkelfrukost så äter jag denna müsli med naturell ekologisk youghurt och någon frukt (oftast äppel, kiwi, apelsin eller mango) till frukost. Och äter jag den inte till frukost så blir det kvällsmat, så jag är nog en müslimaniac...
Maniacmüsli med kiwi! |
Recept på maniacmüsli
4 dl havregryn
3 ½ dl rågflingor
½ dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1-2 msk råsocker
1-2 msk honung
½ dl vatten
ett gäng hasselnötter
ett gäng valnötter
Torkade blåbär,
Torkade tranbär
Torkade gojibär
Häll alla torra ingredienser i en bunke och rör om
Häll på honungen och rör lite till
Häll på vattnet försiktigt i omgångar och rör lite mellan varje.
Lägg på en långpanna med bakplåtspapper i botten
In i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Jag brukar röra runt ca tre gånger så inget bränns.
När müslin svalnat så lägg i de torkade bären.
På väg in i ugnen |
Ps häll i lite vad du gillar, jag har ibland i krossade linfrön, kanel och ibland kokos.
Jag gör oxå egen mussli såå gott!!
SvaraRaderaStor kram Camilla
Vad har du i din müsli? Alltid kul med lite ny input.
SvaraRaderakram