Väl hemma har jag turen att hitta en bit ädelost i frysen och creme fraiche i kylen det blir en snabb och schysst lördagsmiddag hoppas jag. Och det blev det, 10 poängare från samtliga två jurymedlemmar, så det blev stor utdelning för denna snabbimproviserade middag, fläskfilé med ädla champinjoner.
Recept fläskfilé med ädla champinjoner , 4 pers
550 gram fläskfilé
250 g champinjoner, skivas
2, 5 dl grädde
1, 5 dl creme fraiche
en bit ädelost (t ex kvibille gräddädel)
0,5 dl vitt vin
1/2 buljongtäning
1/2 tsk soja
sop
1. Putsa och skiva fläskfilén
2. Bryn champinjonerna och filen, sop (jag körde dubbla pannor för snabbast möjliga middag)
3. Över med allt i en och samma panna
4. I med grädde, vin, cremefraiche, buljong, ädelost, soja och sop
5. Serveras lämpligen med någon form av potatis t ex klyftisar och sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!