söndag 30 januari 2011

Vad är väl ett restaurangbesök mot parmesangratinerade potatishalvor med rosmarinfilé?...


Ja, så var det lördagskväll och nu skulle vi då sitta på tumanhand och äta gott på restaurang, prata om något djupt och titta varandra ännu djupare i ögonen, men nu blir det ju sällan som man tänker sig... Fortfarande mycket feber där vi bor. Gällde att hitta någon mat som även barnen tyckte var lite extra god eftersom deras aptit inte är den bästa just nu. Jag bestämde mig därför att köra rikligt med vispgrädde i såsen, de behöver all energi de kan få i sig. Jag och maken får köra ett extra gympass i stället... 


Recept:

Parmesangratinerade potatishalvor

800 g små potatisar
1 dl riven parmesanost
olivolja
SoP

1. Skala och halvera potatisarna
2. på med lite olivolja, flingsalt och vitpeppar
3. in i ugnen på 225 grade ca 30 minuter
4. strö på parmesanan och in i ugnen ca 10  minuter till

Medans potatisen kör i ugnen så hugg tag i fläskfilén vet ja:

Recept 
Rosmarinfilé 4 pers
600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1 tsk salt
2 tsk rosmarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde (hade nog 4 dl vispgrädde denna gång)
2 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja

1. Bryn köttet i smör i en stekpanna. 
2. Krydda med salt, peppar och rosmarin. 
3. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. 
4. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen.
5.  Låt det koka några minuter. Strö över persilja. 

Betyg från la familia blev: 8,9,10

Ps vi lyxade till med lite vin , Rawsons retreat, funkis

2 kommentarer:

  1. Låter helt underbart gott.....mums!!
    det skall jag köra någon kväll toppen tack!!
    Kramiz Mille

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!