Tiden bara svischar förbi och nu är det inte många veckor kvar tills sportlov och skidåkning. Jag laddar denna söndagen med att göra en Boef bourguignon (recept kommer imorgon) som ska tas med och så testar jag att göra vasaloppssnurror efter ett recept från www.alltommat.se. Dessa ska väl kunna smaka gott i backen tänker jag.
De blev verkligen helt underbart goda! Jag tog såklart mer gojs och sylt i för ska det vara så ska det vara tycker jag, mer gott åt folket = )Två 10:or och en 9:a i betyg. De var supersmaskiga verkligen , jag åt två stycken fast jag var supermätt...
De blev verkligen helt underbart goda! Jag tog såklart mer gojs och sylt i för ska det vara så ska det vara tycker jag, mer gott åt folket = )Två 10:or och en 9:a i betyg. De var supersmaskiga verkligen , jag åt två stycken fast jag var supermätt...
Bild från alltommat.se
28 bullarIngredienser
50 g | jäst |
---|---|
2,5 dl | vatten |
250 g | rumsvarmt smör |
1 dl | strösocker |
2 st ägg | |
13 dl | vetemjöl, (ca 775 g) |
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | salt |
Fyllning:
50 g | mandelmassa |
---|---|
50 g | rumsvarmt smör |
0,5 dl | strösocker |
0,5 dl | blåbärssylt |
Garnering:
100 g | smör |
---|---|
2 dl | strösocker |
Tillagning
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Rör smöret smidigt med sockret, gärna med elvisp. Blanda ner smörblandning och ägg i bunken.
2. Blanda mjöl med bakpulver och salt och häll ner i bunken. Arbeta till en smidig deg tills den släpper bunkens kanter. I maskin ca 5 min, för hand ca 10 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
3. Riv mandelmassan och blanda med smör och socker.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 20 x 55 cm. Bred mandelfyllningen på den ena degbiten och bred över blåbärssylt. Lägg på den andra degrektangeln och tryck till.
5. Skär degplattan i ca 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna till snurror och lägg dem på bakpapperklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
6. Sätt ugnen på 250°. Grädda bullarna mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler.
7. Smält smöret i en kastrull eller i mikrovågsugn. Pensla bullarna först i smör och doppa dem sedan i socker. Servera.
8. Vill du frysa bullarna görs det innan de doppas i smör och socker.
2. Blanda mjöl med bakpulver och salt och häll ner i bunken. Arbeta till en smidig deg tills den släpper bunkens kanter. I maskin ca 5 min, för hand ca 10 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
3. Riv mandelmassan och blanda med smör och socker.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 20 x 55 cm. Bred mandelfyllningen på den ena degbiten och bred över blåbärssylt. Lägg på den andra degrektangeln och tryck till.
5. Skär degplattan i ca 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna till snurror och lägg dem på bakpapperklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
6. Sätt ugnen på 250°. Grädda bullarna mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler.
7. Smält smöret i en kastrull eller i mikrovågsugn. Pensla bullarna först i smör och doppa dem sedan i socker. Servera.
8. Vill du frysa bullarna görs det innan de doppas i smör och socker.
Minsann! Vaniljsocker i degen, din lilla gottegris;)
SvaraRaderaeller hur, helt crazy liksom...
SvaraRadera