torsdag 20 januari 2011

Patetisk Pastagratäng?!




Vad blir det för mat ? hojtas det i vanlig ordning. Pastagratäng ropar jag tillbaks, YES utbrister maken. Låda Italiano heter ursprungsreceptet, jag vet inte om den skulle vara vidare Italiensk så jag ber om lite namnförslag, det blir allt ifrån männens favorit, Lottzys pastagratäng till sista förslaget kommer: Patetisk Pastagratäng, alla verkar nöjda...
Betygen blir höga En 10:a från yngste sonen, en 9:a från maken varpå äldste sonen blir lite snål igen, någon måste ju hålla balansen, en 7:a med motiveringen att det är inte direkt äckligt men inte det godaste heller. Yngste sonen protesterar högljutt och menar att det nog ÄR det godaste. Ja maten är ett hett samtalsämne varje middag. För mig smakar det alltid Helsingborg och sommar när jag äter denna. Det är intressant och fantastiskt att man genom mat kan återuppleva möten, platser och stämningar, så var noga vart du äter denna första gången ;-)

Recept
Låda Italiano
4 pers

250 g pasta (hade penne i dag)
1. Koka al dente

Stuvning:
100 gram bacon
1 burk tonfisk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl klippt persilja
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 ägg

Tillbehör:
2 tomater
1-2 dl riven ost

2. Dela baconskivorna i mondre bitar och lägg i stekpannan
3. När pannan blivit varm ös i hackad lök, vitlök, tonfisk och persilja och fräs
4. Strö över mjölet och späd med grädden
5. Låt koka 3-5 minuter
6. Tag av pannan och rör i ägget
7. Lägg pastan i en gratängform och ös på fyllningen, lägg tomatskivor över och strö över den rivna osten ( idag hade jag cheddarost som längtade efetr att bli använd)
8. In ugnen på 225 grader tills det fått en fin färg ca 15 minuter
9. Om man vill lite mer persilja för ögats skull

I dag serverades det med en sallad gjord på bladspenat, rödlök, avokado och tomat, balsam vinäger på, mums

Jag passar alltid på att göra dubbelsats så det blir matlådor i frysen.

5 kommentarer:

  1. Ser verkligen delikat ut. Skulle vara trevligt om din man lagade mat någon gång, är nämligen nyfiken på hur du och övriga familjen skulle betygsätta. Tack för en underhållande blogg. //alltid hungrig

    SvaraRadera
  2. Faktum är att han gjorde falukorv i ugn i veckan och fick då omdömet, gott men något omodernt från yngste sonen. Hög skrattfaktor på den kommentaren från en 7-åring.

    SvaraRadera
  3. Hm, blir den god utan bacon? I så fall vill jag gärna prova:)

    Ett annat namnförslag: Pasta Nostalgico!
    Kram, kram

    SvaraRadera
  4. Madam C, jag tror den blir lika god utan bacon. Jag hade slängt i ett gäng kapris då för att få den där salta brytningen. Testa and let me know!

    //Lottzy

    SvaraRadera
  5. Förresten, namnförlaget kanon!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!