onsdag 19 januari 2011

Miljövänner med grönsakspaj

Visst får en vegetarisk måltid en helt ny dimension nu när man vet att man dessutom gör en insats för den ständigt hotande miljökatastrofen! Man kan kalla det en good-win situation. Den här lilla pajen, en grönsakspaj med fetaost åt jag första gången hos min kära vän Lena, hon avslöjade att den var så enkel att göra så att hennes man brukade fixa till denna rätt. Underförstått ALLA kan göra den och göra den bra.



Hela familjen var rörigt enade kring betyget 7. Fast maken fick som vanligt skäll av barnen som tycker han alltid fegar med 7:a i betyg. När stackarn skulle försvara sig så blev han bryskt tillsagd att sluta kommentera och börja sätta högre betyg istället. Han motiverade då med att det var sällskapet som drog ner betyget... Hämnden från barnen kommer att bli en 1:a i betyg nästa gång han gör maten. Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna det men småkillarna är på min sida always = ) (får antagligen igen det med råge när de kommer upp i tonåren, så jag får passa på att njuta nu. )

Recept
Grönsakspaj med fetaost 4 pers

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 gram smör eller margarin
3 msk mjölk

1. Kör ihop med händer eller i matberedare

Fyllning:
125 g bladspenat, halvtinad i bitar
1 strimlad purjolök
2 hackade vitlöksklyftor
4 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk franska örtkryddor
1 burk krossade tomater
200 g fetaost i tärningar
några oliver skadar inte

2. fräs spenat, och lök
3. Vispa upp äggen, blanda i salt, kryddor, spenat, tomater och fetaost.
4. Förgrädda skalet i 10 mn på 200 grader
4. Lägg i fyllning och grädda ca 40 minuter

Servera med en fräsch sallad är mitt tips

Ps detta är en bra baspaj så kan man slänga i lite vad man nu har hemma, t ex rödlök, broccoli, oliver och annat gott

3 kommentarer:

  1. Mmmmm, veggo! Helt i min smak:)

    SvaraRadera
  2. Din förföljare är sjukt sugen på denna läckra grönsakspaj! NU skulle jag vilja ha den, färdiglagad, här! Nähäpp, i kväll blir det simpla varma mackor. Inte lika duktig som du......

    SvaraRadera
  3. Madame C tack för all peppning!
    Elin jag älskar ALLA mina förföljare och du så länge man gör mackorna själv så är det helt ok!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!