I söndags var vi på isjakt, utan större framgång eftersom ingen is som vi var vid var åkbar, så besvikna familjen kom hem och skulle ha lunch. Snabba puckar som gällde eftersom besvikna OCH hungriga barn inte är att leka med... En klassisk lunch hemma hos oss är en morotsås som är jättegod, billig och vegetarisk. Hittat receptet i en gammal kokbok från allt om mat, läsarnas 100 bästa recept heter den. Barnen vill ha pasta till så det fick dom, jag ville ha bulgur till så det fick maken.
Barnen gav 10:or i betyg, mannen i mitt liv gav en 6:a eftersom det ändå handlar om väldigt enkel mat. Vadå??? hojtade barnen är det inte gott eller?! Jooo, svarade mannen. Men är det inte det som räknas och inte om det är enkel mat eller inte frågade de vidare. Han höjde då till en 7:a ... Intressant fråga av barnen tycker jag, är det om det är gott eller anses vara avancerad/fin mat som man egentligen bedömer?
Recept:
Pasta alt bulgur med morotssås
4 personer
Ingredienser:
•
4 morötter ca 400 gram
• 2 gula lökar
• 1 burk krossade tomater ( 400 g)
• 1 1/2 tärning grönsaksbuljong
• 1 burk creme fraiche ( 200g ) (blir godast med fet)
• 2 tsk oregano
• 2 tsk basilika
• 1 dl vatten
• 1 - 2 msk tomatpuré
• 1 tsk salt
• 2 krm peppar
Gör så här:
1. Skala & riv morötterna
2. Skala & finhacka löken.
3. Lägg allt i en rymlig kastrull eller gryta.
4. Slå över övriga ingedienser & låt småputtra ca 10 min.
5. Smaka av & tillsätt mera kryddor ifall det behövs
Garnera gärna med färsk basilika och en sallad till är inte helt fel.
Hej hopp!!
SvaraRaderaToppen med din blogg.....
Jag älskar oxå matlagning och bakning!!!
Ha det gött kramiz Mille
Kul = ) ser fram emot lite tips då! Är nämligen receptoman, så har du någon pärla så får du gärna säga till.
SvaraRadera//Lottzy