tisdag 9 augusti 2016

Löjromstoast med syrad rödlök som i Visby!




Löjromstoast med syrad rödlök


När vi var och njöt av vad Visby hade att erbjuda för någon vecka sedan så fick vi bland annat en otroligt god löjromstoast till förrätt. Denna serverades på Bolagets uteservering med lite rosé till, vilket såklart inte gjorde upplevelsen sämre på något sätt.

När vi kommit hem så tänkte vi att vi skulle försöka att återskapa åtminstone förrätten och det blev inte på pricken men lite kändes det allt som att vi var tillbaka på öjn och semester.

Recept
Löjromstoast, 4 pers

4 skivor formfranska
0,5 dl créme fraiche (fet)
2 burkar löjrom
dillkvist
Smör
1/2 citron i klyftor
Syrad rödlök

Gör så här:
1. Skär av kanterna och lite av brödet så att det blir en rektangel av det hela.
2. Bred på ett lager av creme fraichen.
3. Bred på en halv burk tinad löjrom
4. Toppa med lite dill och syrad rödlök och lägg en klyfta citron bredvid som man kan pressa över.

Om du undrar hur man kan syra rödlök så kan man göra så här:

Recept
Syrad rödlök

1 rödlök
1ättikssprit
2 msk strösocker
2 msk vatten
2 tsk salt

Gör så här:
1. Strimla rödlöken fint och lägg i en skål eller burk
2. Blanda ättika, vatten, socker och salt och häll över löken. Låt stå i minst en timme i kylen.

Vi serverade detta med champange hemma´, behöver väl inte säga att det var MINST lika bra mums och filibaba!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!