Här kommer en riktigt god dessert minsann, den går dessutom väldigt kvickt att svänga ihop!
Eftersom mascarponeasken är ganska stor så var jag tvungen att göra den två helger i rad, otur alltså!
Hallonkompott med mascarponefluff, 2 pers
Kompott:
150 g hallon
1 msk strösocker
1/2 msk pressad citron
Fluff:
1 ägg
2 msk strösocker
1 tsk riven citronskal
100 g mascarpone
Garnering:
2 msk skalade och hackade pistagenötter.
Gör så här:
1. Koka hallon, socker och citronskal i 2 minuter, låt svalna. Fördela jämnt i dessertglas.
2. Dela äggen och vispa äggvitan med hälften av sockret till ett hårt skum, vispa gulan, citronskal och resten av sockret luftigt.
3. Rör i osten ägguleblandningen och rör försiktigt ner äggvitan.
4. Fördela fluffet ovanpå hallonkompotten och strö nötterna över.
Receptet hittade jag i senaste allt om mat , fast där står det att det är till 4 pers, no way!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!