söndag 10 maj 2015

Hallonkompott med mascarponefluff


Här kommer en riktigt god dessert minsann, den går dessutom väldigt kvickt att svänga ihop! 
Eftersom mascarponeasken är ganska stor så var jag tvungen att göra den två helger i rad, otur alltså!

Hallonkompott med mascarponefluff, 2 pers
Kompott:
150 g hallon
1 msk strösocker
1/2 msk pressad citron

Fluff:
1 ägg
2 msk strösocker
1 tsk riven citronskal
100 g mascarpone

Garnering:
2 msk skalade och hackade pistagenötter.

Gör så här:
1. Koka hallon, socker och citronskal i 2 minuter, låt svalna. Fördela jämnt i dessertglas.
2. Dela äggen och vispa äggvitan med hälften av sockret till ett hårt skum, vispa gulan, citronskal och resten av sockret luftigt.
3. Rör i osten  ägguleblandningen och rör försiktigt ner äggvitan. 
4. Fördela fluffet ovanpå hallonkompotten och strö nötterna över.



Receptet hittade jag i senaste allt om mat , fast där står det att det är till 4 pers, no way!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!