måndag 2 februari 2015

Kyckling- och svamppasta, ny favoriträtt!


Kyckling- och svamppasta

Ser inte mycket ut för världen men när en i den yngre generationen utbrister:  "Det här är min nya favoriträtt" då blir man allt bra nöjd alltså. Och snabbt gick det också lika lång tid som att koka pastan. It´s a winner!

Recept
Kyckling- och svamppasta, 4 pers
400 g pasta
3 kycklingfiléer
200 g svamp (jag tog portabella och champinjoner)
1 rödlök
1 gullök
1 klyfta vitlök
1 dl vitt vin 
100 g babyspenat
2,5 dl grädde
 1msk kycklingfond
riven parmesanost
Salt och svartpeppar
ev maizena för ljus sås.

Gör så här:
1. Sätt på pastavatten och koka sedan pastan enligt anvisningar
2. Skär svamp och lök i lagom stora bitar
3. Strimla kycklingfiléerna
4. Fräs kycklingen, riv vitlöken och blanda, salt och peppra.
5. Efter en stund i med svamp och lök och fräs några minuter till.
6. Häll i vin, buljong och grädde, koka upp och riv i parmesanost, blanda och koka några minuter till kycklingen är färdig. Red ev med maizena för ljus sås.
7. Häll av pastan och blanda med kycklingsåsen och bladspenaten.

Efter måltiden fick jag högtidligt lova att snart göra det här igen = )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!