söndag 29 september 2013

Kyckling- och kantarellpasta sitter fint en höstig söndag som denna.


Kyckling- och kantarellpasta

Höstig söndag med fantastiskt väder. Sånt där riktigt svampplockarväder, man borde verkligen gett sig ut och plockat lite, men det gjorde man ju nu inte. Fast jag var en liten sväng i skogen det var jag faktiskt och så åkte jag till Willys och plockade kantareller, så lite rätt ändå kanske?

Barnen var galet hungriga och trötta efter en säsongens sista fotbollsmatcher och det är ju bra när man ska göra en ny rätt. Riktigt gott tyckte de och riktigt enkelt tyckte jag. Bra avslut på helgen alltså.

Recept kyckling- och kantarellpasta, 4 pers
1 pkt bacon
600 g kycklingfilé
2 schalottenlökar
1 gäng kantareller
1 dl vitt vin 
5 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 msk persilja
S&P
Lite riven parmesan

Gör så här:
1. Stek baconet hyfsat knaprigt.
2. Bryn kycklingen lite,
3. Stek kantarellerna lite (jag körde allt i samma panna först bacon en stund sedan i med kycklingen sedan i med kantarellerna, ja ni fattar quick and dirty liksom)
4. Bryn löken lite
5. I med vin, grädde och fond, låt puttra tills kycklingen är färdig typ 10 minuter. I med persilja det sista och eller strö lite över. Red ev med maizena om såsen är för tunn.
6. Lite grovt riven parmesan på toppen piggar upp det lite så ta det om ni har det hemma.

Servera med pasta så klart.

1 kommentar:

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!