Löjromstoast med koriandercréme |
Vad gör man när man ska göra middag till 8 vuxna och 4 barn? Särskilt med tanke på någon inte äter däggdjur längre, någon tycker inte om kyckling, någon tycker inte om ost, någon tycker inte om skaldjur, någon annan tål inte nötter...
Ibland tänker man ju kan inte alla bara vara normala, ja som mig då alltså ;-) så vore det ju så mycket enklare...
Nåväl någon fick peta bort det ena och någon annan det andra, så det blev nog bra. De minsta barnen åt bara rostat bröd (=toast) och pasta med ketchup och tyckte att det var en riktigt bra måltid, så kan det också vara.
Vi vuxna åt:
Löjromstoast med koriandercréme till förrätt.
Pasta med rökt lax och skaldjur till huvudrätt
och Toftas fantastiska chokladtårta till efterrätt.
Här tänkte jag ge er receptet på förrätten då:
Löjromstoast med koriandercréme, 4 pers
Romröra
2 dl löjrom (funkar med stenbitsrom också)4 tsk fisksås
2 msk pressad lime + 1 till garneringen
4 tsk socker
2 tsk hackad färsk chili, grön och/eller röd
2 st vitlöksklyftor, hackade
2 salladslökar
Koriandercrème
1 kruka koriander, färsk
1.5 dl crème fraiche
salt och peppar
1.5 dl crème fraiche
salt och peppar
Toast
4 formfranska
Sesamolja att steka i.
1. Lägg rommen i en skål. Blanda ner övriga ingredienser och sätt in i kylen en timma.
2. Sila eventuellt om det är för mycket vätska.
3. Mixa koriander med crème fraiche, salta och peppra
4. Stek formbrödet (jag stansade ut rundlar) i sesamolja tills de fått fin färg
5. Lägg upp rom och crémen på toasten och dekorera lime, salladslök och lite koriander.
2. Sila eventuellt om det är för mycket vätska.
3. Mixa koriander med crème fraiche, salta och peppra
4. Stek formbrödet (jag stansade ut rundlar) i sesamolja tills de fått fin färg
5. Lägg upp rom och crémen på toasten och dekorera lime, salladslök och lite koriander.
Åh löjrom, det är ju bara för gott!
SvaraRaderaOch nej, det är inte lätt alla gånger ,ed alla olika önskemål och allergier, men på samma gång kan det också vara en spännande utmaning:)