söndag 2 juni 2013

Rabarberchutney istället för sås, såååå fräscht.


Rabarberchutney


Efter 10 år i huset planterade vi äntligen rabarber förra året, något som jag tjatat om men liksom glömt bort varje år. Det är inte många stjälkar som tittar upp så jag får stödköpa lite i affären för det finns ju mycket gott med rabarber man vill göra nu. En rabarberchutney känns ju helt helt rätt och ett riktigt bra alternativ till alla feta såser.

Rabarberchutney
300 g rabarber i bitar
2 dl råsocker
1 rödlök i tunna skivor
2 tsk riven ingefära
1 röd chili, urkärnad och hackad
S&P

Gör så här:
1. Lägga allt i en kastrull och låt småkoka i ca 20 minuter, rör om någon gång ibland.
2. Låt svalna och servera till något grillat
Något gott grillat t ex kyckling och squashspett.

Kram Lottzy

7 kommentarer:

  1. Rabarber är så gott och chutney på rabarber är mums :) Ha en fin fortsatt söndag!

    SvaraRadera
  2. Oj, oj vad gott det låter! Rabarber har jag i trädgården, så det är rödlök, ingefära och chili jag behöver köpa hem.
    Ha en fin kväll.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Låter spännande! Måste testa!

    SvaraRadera
  4. Det är så gott, och så kul med alla rabarberrecept som dyker upp här och var, tänk så mycket inspiration det finns!

    SvaraRadera
  5. Ååhh så got med grillat och chutney av rabarber :)
    Mina rabarber kan man verkligen "skörda" nu.
    Hoppas allt är bra med dig och njut så mycket du bara kan i vårt vackra Stockholm.
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  6. Visst är det gott! Jag kokade chutney ett år i kilovis.
    har nog kvar än men glömt att ta fram. Nog dax att koka nu igen med mycket chili i.
    Lena från make a head food

    SvaraRadera
  7. Rabarberchutney är så gott och passar så bra till grillat!
    Kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!