Rabarberchutney
Efter 10 år i huset planterade vi äntligen rabarber förra året, något som jag tjatat om men liksom glömt bort varje år. Det är inte många stjälkar som tittar upp så jag får stödköpa lite i affären för det finns ju mycket gott med rabarber man vill göra nu. En rabarberchutney känns ju helt helt rätt och ett riktigt bra alternativ till alla feta såser.
Rabarberchutney
300 g rabarber i bitar
2 dl råsocker
1 rödlök i tunna skivor
2 tsk riven ingefära
1 röd chili, urkärnad och hackad
S&P
Gör så här:
1. Lägga allt i en kastrull och låt småkoka i ca 20 minuter, rör om någon gång ibland.
2. Låt svalna och servera till något grillat
Rabarber är så gott och chutney på rabarber är mums :) Ha en fin fortsatt söndag!
SvaraRaderaOj, oj vad gott det låter! Rabarber har jag i trädgården, så det är rödlök, ingefära och chili jag behöver köpa hem.
SvaraRaderaHa en fin kväll.
Kram Maria
Låter spännande! Måste testa!
SvaraRaderaDet är så gott, och så kul med alla rabarberrecept som dyker upp här och var, tänk så mycket inspiration det finns!
SvaraRaderaÅåhh så got med grillat och chutney av rabarber :)
SvaraRaderaMina rabarber kan man verkligen "skörda" nu.
Hoppas allt är bra med dig och njut så mycket du bara kan i vårt vackra Stockholm.
Stor kram
Jessica
Visst är det gott! Jag kokade chutney ett år i kilovis.
SvaraRaderahar nog kvar än men glömt att ta fram. Nog dax att koka nu igen med mycket chili i.
Lena från make a head food
Rabarberchutney är så gott och passar så bra till grillat!
SvaraRaderaKram