Kycklingfilé i oreganosås |
Recept kycklingfilé i oreganosås
4 kycklingfileér
1 dl vetemjöl
2 klyftor vitlök
2 1/2 dl grädde
1 msk kycklingbuljong
2-3 tsk oregano
1 1/2 msk balsamvinäger
S&P
Gör så här:
1. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden.
2. vänd runt kycklingbitarna i mjöl, salta och peppra
3. Skala och hacka vitlöken.
4. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra.
5. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger.
6. Fräs kycklingen lägg i vitlöken en liten stund på slutet, häll på såsen och låt allt koka under 5-10 minuter. Vänd på kycklingen efter halva tiden.
Vi serverade quinoa till, det var gott!
Jag hoppades dock på en middagsbjudning framåt kvällen, vilket jag också fick. Och presenten är jag nöjd med, fräscha sommarfötter ska det bli redan i morgon! Ja så helt hopplösa är de väl inte ändå ;-)
Kram Lottzy3. Skala och hacka vitlöken.
4. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra.
5. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger.
6. Fräs kycklingen lägg i vitlöken en liten stund på slutet, häll på såsen och låt allt koka under 5-10 minuter. Vänd på kycklingen efter halva tiden.
Vi serverade quinoa till, det var gott!
Jag hoppades dock på en middagsbjudning framåt kvällen, vilket jag också fick. Och presenten är jag nöjd med, fräscha sommarfötter ska det bli redan i morgon! Ja så helt hopplösa är de väl inte ändå ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!