torsdag 2 maj 2013

Fisk à la Procivitas.


Fisk à la Procivitas.

Här kommer en superenkel men god fiskrätt. Vi brukar få den på jobbet och varje gång blir man liksom lite extra glad när man står i den där evinnerliga matkön, för man vet att det blir en god lunch.
Var tvungen att sticka in huvudet i köket en dag efter att ha inmundigat denna måltid och fråga hur de gör den här fiskrätten. Superenkelt var svaret, bara fisk, creme fraiche, hummerfond och dill, ja och så lite salt och peppar. Varför krångla till det liksom?

Till och med mina små åt på faktiskt och de är rejält fiskkräsna. Så ni som vill ha en snabb fiskrätt och/eller har barn här kommer receptet.

Fisk à la Procivitas
600 g torskfilé eller annan vit fisk
5 dl creme fraiche
2 msk hummerfond
1/2 dl klippt dill
S&P

Gör så här:
1. Vispa ihop creme fraiche, hummerfond, dill och salt och peppar.
2. Lägg fisken i en ugnsfast form och häll över såsen
3. In i ugnen ca en kvart.
FÄÄÄRDIGT!

Jag serverade pressad potatis och sallad till. Sedan fiffade jag till med lite färsk dill minsann.
Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Nej varför krångla till det. Enkelt är ofta det goda och den här fisken lät god :)
    Lena från Make a head food

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!