söndag 28 april 2013

Hulkenbiff till mina hulkiga killar ;-)

Hulkenbiff
Hem från systra min som serverat mumsig mat hela helgen, men man blir ju tyvärr hungrig ändå när det blir kväller... Billig blandfärs fanns i affären, vad göra med den. Killarna blev snabbt oense om vad jag skulle göra så då blev det inget av deras förslag då (borde de inte lära sig det någon gång?)

Kom ihåg att jag sett Hulkenbiff på Lenas blogg, tänkte att det namnet borde locka till muntra miner kring middagsbordet. Det var det också tills någon upptäckte att jag smugglat ner OLIVER i biffen, oj vad mätta de blev plötsligt. Nåja de är ju artiga i alla fall som säger att de är mätta... Maken blev glad för nu får han leka Hulken i morgon på jobbet också.

Hulkenbiff, 4 pers
500 g nöt- eller blandfärs 
1 lök
1 ägg
svartpeppar
salt
1 dl soltorkade tomater 
1 dl hackade oliver valfri färg
2 stora tomater
1 dl riven parmesan
2,5 dl matlagningsgrädde


Gör så här:
1. Blanda färsen med finhackad lök, hackade soltorkade tomater och oliver, salt o peppar
2. Platta ut hela färsen i en stekpanna med lite smält smör och stek.
3. Lägg på skivade färska tomater och riven parmesan.
4. Ställ sen in i ugnen på 175 grader och låt biffen stekas klart där så att osten smälter ner lite.
5. Ta ut den från ugnen och skär den i fyra delar som en kaka. Slå i grädden och ställ på spisen en stund så att såsen kokar upp lite.


Jag serverade nypotatis från något varmare land och lite sallad. Gjorde på ca 700 gram färs också med tanke på morgondagens matlåda till den stora hulken.


Tyvärr så var vi så ivriga när vi blev klara att jag inte kom på att fota förrän halva Hulken var borta.
Kram Lottzy

3 kommentarer:

  1. Vad gott det låter med soltorkade tomater och oliver i biffen!! Mums!!

    SvaraRadera
  2. vad kul att ni gillade den och tack för länkningen :)
    Vi har spindelmannenbiff också hemma hos oss om ni är intresserade ;)
    Ha det gott lena från make a head food

    SvaraRadera
  3. Ha ha... Ja varför blir barnen plötsligt mätta när det inte gillar maten till 100%. Mina är precis lika "artiga". Jag brukar göra en variant av denna biff, men tillagar den klart i pannan i såsen. Dock kallar vi den för bamsebiff. Jag såg också detta receptet hos Lena och tycker det låter mycket gott.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!