söndag 21 april 2013

Potatissallad med bacon och senapsfrön till den grillade ryggbiffen och vårölen.


Den här potatissalladen har jag tänkt att gör i ett år eller så efter att ha blivit bjuden på den hos vår gourmetvän Marcus. Nu när våren faktiskt tittade fram så kände jag att tiden verkligen var inne. 

Skickade först iväg barnen till ica där de skulle handla äppelcidervinäger och kom hem med den visserligen men även några påsar jordnötter, läsk och annat som de tyckte vi kunde behöva... Skickar nog inte med en hundring fler gånger. 

Maken fick ut på altanen och grilla , vilket han gjorde ypperligt. Jag föreslog en liten våröl på den soldränkta altanen och maken gruffade lite om att han skulle se om vi hade någon "finöl" till mig. När han väl hade hittat en finöl så vart det väldigt mysigt med ett glas på altanen mitt i grilldoften = )

Potatissallad med bacon och senapsfrön, 4 pers 1 kg färskpotatis
2 msk raps- eller olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
1 1/2 msk senapsfrön
4 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk hackad rosmarin
1 dl majonnäs
1/2 dl finhackad persilja
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök


Gör så här:
1. Dela  potatisarna om så behövs, och lägg dem i en långpanna. Ringla över hälften av oljan. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter på 225 ° tills potatisen är färdig. Låt svalna något.


2.Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.


3. Hetta upp resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa tills fröna börjar poppa. Tillsätt hälften av äppelcidervinägern. Låt koka 1-2 minuter.

4. Blanda resten av äppelcidervinägern med rosmarinen, majonnäsen och persiljan  Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka rödlöken.
Blanda potatisen med baconet (spara lite till garnering), senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken. 


5. Garnera med lite bacon och persilja.


Ett av barnen gav betyget super gott och ett sa ok, men ville hellre ha bara potatisar. Men 1,5 av 2 är gott nog för mig.

Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Åh ni har alltså en altan *avundsjuk*
    Våröl går inte av för hackor inte!
    Lena från Make a head food

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut! Blir jättesugen på att prova. Har redan ätit middag idag, men det kommer ju fler helger:).
    Ha en fortsatt skön söndag.
    Kram Maria

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!