lördag 6 april 2013

Pepparlax med lyxigt potatismos.

Pepparlax med lyxigt potatismos
Nu var det verkligen för länge sedan vi åt lax. Det är lite jobbigt när de små protesterar ljudligt varje gång. Själv vill jag gärna ha lax flera gånger i veckan. Var väldigt osugen på konflikter denna dag så jag la listigt fram dagens lunchmeny så här:
-  Det blir lax och (jag)
-  NÄÄÄÄÄÄÄÄ och AMEEEEN (barnen)
- eller så kan ni få fiskpinnar i stället (jag)
- JAAAAAA och JIPPEYYYYY (barnen)

Så gemensamt för denna måltid blev alltså potatismoset, frid och fröjd alltså.

Pepparlax 4 pers
4 laxfiléer
5 sorters peppar (tog Santa Marias i pepparkvarn)
1/2 citron
olivolja
salt

Lyxigt mos
1 kg mjölig potatis
smör
mjölk
en bit parmesan, riven
1/2 kruka timjan
2 klyftor rostad vitlök, pressas

1. Jag börjar med att skala och sätta på potatisen som jag delat i bitar.
2. Häll olivolja på laxen, pressa över citron och mal över peppar, salta. In i ugnen 175 grader ca 15 minuter.
3. När potatisen kokat färdigt vispa med elvisp tillsammans med en bit smör och mjölk. salta, peppra och vispa sist in parmesanosten och den rostade vitlöken. Blanda med lite färsk timjan.
4. till detta smörstekte jag spenat som fick sällskap av lite vitlök salt och peppar.

Kram Lottzy

4 kommentarer:

  1. Haha, kul! Lax är hos oss en de få rätter som alla äter. Mycket annat knorras det ljudligt över att de behöver äta. Eller i alla fall Ludvig klagar. Han är 6 år och vill gärna bara äta rostebröd, korv och pannkakor. Lite pasta med ketchup funkar också...

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. tack och lov älskar mina ungar lax eller fisk i alla dess former.
    Men jag erkänner om än motvilligt att de små väljer pappas ( köpta) fiskpinnar om de får välja .
    *suck*
    Lena från make a head food

    SvaraRadera
  3. Ser supergott ut!
    Ska jag testa, moset med osten måste vara toppen!
    Kram Mille

    SvaraRadera
  4. Parmesan i moset, smart!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!