![]() |
Pepparlax med lyxigt potatismos |
- Det blir lax och (jag)
- NÄÄÄÄÄÄÄÄ och AMEEEEN (barnen)
- eller så kan ni få fiskpinnar i stället (jag)
- JAAAAAA och JIPPEYYYYY (barnen)
Så gemensamt för denna måltid blev alltså potatismoset, frid och fröjd alltså.
Pepparlax 4 pers
4 laxfiléer
5 sorters peppar (tog Santa Marias i pepparkvarn)
1/2 citron
olivolja
salt
Lyxigt mos
1 kg mjölig potatis
smör
mjölk
en bit parmesan, riven
1/2 kruka timjan
2 klyftor rostad vitlök, pressas
1. Jag börjar med att skala och sätta på potatisen som jag delat i bitar.
2. Häll olivolja på laxen, pressa över citron och mal över peppar, salta. In i ugnen 175 grader ca 15 minuter.
3. När potatisen kokat färdigt vispa med elvisp tillsammans med en bit smör och mjölk. salta, peppra och vispa sist in parmesanosten och den rostade vitlöken. Blanda med lite färsk timjan.
4. till detta smörstekte jag spenat som fick sällskap av lite vitlök salt och peppar.
Kram Lottzy
Haha, kul! Lax är hos oss en de få rätter som alla äter. Mycket annat knorras det ljudligt över att de behöver äta. Eller i alla fall Ludvig klagar. Han är 6 år och vill gärna bara äta rostebröd, korv och pannkakor. Lite pasta med ketchup funkar också...
SvaraRaderaKram kram
tack och lov älskar mina ungar lax eller fisk i alla dess former.
SvaraRaderaMen jag erkänner om än motvilligt att de små väljer pappas ( köpta) fiskpinnar om de får välja .
*suck*
Lena från make a head food
Ser supergott ut!
SvaraRaderaSka jag testa, moset med osten måste vara toppen!
Kram Mille
Parmesan i moset, smart!
SvaraRadera