Tomatpasta med halstrade pilgrimsmusslor. |
Tomatpasta med halstrade pilgrimsmusslor, 2 pers
2 portioner pasta
6-8 pilgrimsmusslor
1 burk Mutti körsbärstomater
1 bananscharlottenlök
2 tsk tomatpuré
1 dl torrt vitt vin
1 tsk torkad salvia
½ msk hummerfond
½ msk strösocker
Salt & nymald svartpeppar
Grovriven parmesan
Gör så här:
1. Skala och hacka löken.
2. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med tomatpurén.
Häll på tomaterna, vinet, hummerfond, samt salvia och socker.
3. Låt såsen sjuda under lock i minst 30 minuter, ju längre desto godare blir den.
4. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
5. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
6. Blanda pastan med tomatsåsen.
7. Hetta upp en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna hastigt på ganska hög värme, på båda sidorna.
8. Lägg upp pastan med musslorna ovanpå och toppa med nyriven parmesan.
Kram Lottzy
Receptet hittade jag på en smak av karin
Supersmaskigt ser det ut :)
SvaraRaderaHoppas allt är bra med dig!
Stor kram
Jessica
Den kombon kan nog liksom inte bli fel nej. Supergott!
SvaraRaderalena från make a head food