tisdag 12 februari 2013

Tummen upp för tomatpasta med halstrade pilgrimsmusslor.

Tomatpasta med halstrade pilgrimsmusslor.
Det här var så himla gott! Gick på ett kick och kändes ändå lyxigt.  Maken gav tummen upp medan barnen fegade ut och åt gårdagens pasta med köttfärssås. Man kanske ska vara tacksam när de inte vill äta delikatesserna, det blir ju liksom ganska mycket billigare då!

Tomatpasta med halstrade pilgrimsmusslor, 2 pers
2 portioner pasta
6-8 pilgrimsmusslor
1 burk Mutti körsbärstomater
1 bananscharlottenlök
2 tsk tomatpuré
1 dl torrt vitt vin
1 tsk torkad salvia
½ msk hummerfond
½ msk strösocker
Salt & nymald svartpeppar
Grovriven parmesan

Gör så här:

1. Skala och hacka löken.
2. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med tomatpurén.
Häll på tomaterna, vinet, hummerfond, samt salvia och socker.
3. Låt såsen sjuda under lock i minst 30 minuter, ju längre desto godare blir den.
4. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
5. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
6. Blanda pastan med tomatsåsen.
7. Hetta upp en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna hastigt på ganska hög värme, på båda sidorna.
8. Lägg upp pastan med musslorna ovanpå och toppa med nyriven parmesan.

Kram Lottzy

Receptet hittade jag på en smak av karin

2 kommentarer:

  1. Supersmaskigt ser det ut :)
    Hoppas allt är bra med dig!
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Den kombon kan nog liksom inte bli fel nej. Supergott!
    lena från make a head food

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!