Hummerbruschetta med löjromsmajonäs |
Denna trettondag så blev det:
Hummerbruschetta med löjromsmajonäs till förrätt
Ankbröst med apelsinsås samt äppel- och sellerisallad
Hjortronsviss med hemmagjord kolasås till efterrätt.
Jag vet inte vem som var nöjdast maken eller barnen... Det var ju meningen att maken skulle bli lycklig så klart, men barnen visste inte till sig av förtjusning när de såg de där jättekräftorna. Och så någon form av marängsviss till efterrätt de trodde nog inte att det var riktigt sant. Fast de där hjortronen var allt onödiga tyckte den yngre generationen.
Äldste sonen vill nu ha hummer på sin födelsedag som är snart, det blir dyrt det här...
Hummerbruschetta med löjromsmajonäs, 4pers
4 skivor surdegsbaguette
2 hummer
2 äggulor
2 dl rapsolja
2 små vitlöksklyftor el en stor
2 tsk dijonsenap
4 krm salt
8 msk löjrom (eller stenbitsrom)
2 msk hackad dill
Gör så här:
Börja med löjromsmajonäsen.
1.Vispa ihop äggulan med senap och pressad vitlök.
2. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och sedan i en tunn jämn stråle och vispa tills du har en jämn och fin majonnäs.
3. Rör ner 6 msk löjrom och dillen och låt stå kallt till servering.
4. Dela på hummerarna och ta ut köttet.
5. Pilla försiktigt ut köttet ur hummerklorna så du får ut två hela köttbitar i form av klor.
6. Smörstek brödskivorna gyllenbruna på båda sidorna.
7. Lägg på löjromsmajonnäsen och fördela ut hummerköttet, utom klorna, på majonnäsen.
8. Avsluta med hummerklon och en klick löjrom på toppen, samt en dillkvist och
En lime- eller citronskiva på varje.
Ev kan man lyxa till det med lite sparris också.
Kram Lottzy Recept från: http://ensmakavkarin.wordpress.com/
Kram Lottzy Recept från: http://ensmakavkarin.wordpress.com/
Ha ha, underbara ungar! Det är till att vara finsmakare :-) Och vilken god meny sedan! Hummer bruschettan låter grym. Anka måste jag försöka få tag på och testa för det är också så gott. Har aldrig tillagat det.
SvaraRadera