lördag 29 december 2012

Kycklinggryta med bacon och trattkantareller får bryta av julamaten.

Kycklinggryta med bacon och trattkantareller

Det här var en fin brytning mot all julmat! Kändes nästan som om det var höst igen... I dag startar förberedelserna inför nyår. Med 6 vuxna och 8 barn så blir det liksom dubbla menyer att fixa. Men vad roligt det är med en högtid där man får lov att lyxa till det helt ohämmat = )

Recept på kycklinggryta med bacon och trattkantareller, 4 pers
4 kycklingfileer
1 paket bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili (kan uteslutas)
2 nävar trattkantareller (eller champinjoner)
1 msk soya
1 msk balsamvinäger
2 dl grädde
1-3 dl vatten
1 buljongtärning, höns eller kött
3 msk smör
Svartpeppar

Gör så här:
1. Skär kycklingen i rejäla bitar och stek precis klara och lägg åt sidan. 
2. Knaperstek bacon och lägg åt sidan. 
3. Fräs lök, svamp och ev chili i smör. 
4. Häll på vatten, soya, balsamvinäger, buljong och svartpeppar. 
5. Låt puttra 10 min. Häll på grädden och lägg i kyckling och bacon och låt puttra ytterligare en stund
Serverades med ris.

Det här goda receptet hittade jag på Lisas godbitar.
Gott nytt år på er!
Kram Lottzy


3 kommentarer:

  1. Kan inte bli annat än gott med kantareller, kyckling och bacon :)

    Gott Nytt år på dig / Lena från make a head food

    SvaraRadera
  2. Mycket trevligt recept. Testat och med beröm godkänt av sju och fem-åringen.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!