Efter julköttbullerullningsmiddagen så hade jag en massa potatismos över. Det blev jag himla glad över för då kunde jag göra köttfärspermentier. Jag är verkligen barnsligt förtjust i denna rätt. Till min stora förtjusning ringer maken och meddelar att det finns älgfärs i butiken, ska jag köpa det undrar han försiktigt? Om han skulle, jag blev superduperglad!
Ibland undrar jag exakt hur mycket min käre make våndas när han ska handla mat. Det blir nämligen oftast ett par samtal hem under shoppingtrippen...
Recept älgfärspermentier
700 g älgfärs
2 gula lökar, hackade
2 klyftor vitlök, pressade
1 dl rött vin (matlagningsvin funkar)
1 köttbuljongtärning
2 tsk paprikapulver
S&P
Gör så här:
1.Fräs nötfärs och lök,
2. I med resterande ingredienser och låt puttra i ca 10 minuter
3. Lägg köttfärsen i en ugnsfast form (eller aluminiumform)
4. Bred moset ovanpå
Hit kan man förresten förbereda och frysa in
5. strö riven ost ovanpå
6. Gratinera i ugnen i 10-15 minuter
7. Strö över persilja
Jag tycker att det är väldigt gott med gammal hederlig broccoli till.
Detta är superbra lunchlådemat för er som håller på med det ;-)
3. Lägg köttfärsen i en ugnsfast form (eller aluminiumform)
4. Bred moset ovanpå
Hit kan man förresten förbereda och frysa in
5. strö riven ost ovanpå
6. Gratinera i ugnen i 10-15 minuter
7. Strö över persilja
Jag tycker att det är väldigt gott med gammal hederlig broccoli till.
Detta är superbra lunchlådemat för er som håller på med det ;-)
Kram Lottzy
Åh vad gott det ser ut!Jag har faktist potatis som kokar o det ska bli mos.Jag älskar eget mos idag ska vi ha i vitlök :-) Det blir en riktigt stark korv till o rivna morötter!
SvaraRaderaKRAM från mig!
Ja visst är mos löjligt gott. Mos och potatisgratäng det är grejer det = )
Radera