fredag 9 november 2012

Morotssoppa med apelsin och pumpafrön , bra start på lyxlunch.

Morotssoppa med apelsin och pumpafrön

Hela familjen var och hälsade på lilla mamma över dagen. Hon bjöd på en riktig lyxlunch minsann. Det var morotssoppa med apelsin till förrätt, Canelloni  till huvufrätt och Päronkaka med vaniljvisp till efterrätt. Jovisst ja hon hade gjort en fantastisk nötkaka till fikat också. Ja sedan rullade vi hem från havet in mot skogen igen, så nöjda = ) Självklart dokumenterades allt detta, här har ni förrätten.

Morotssoppa med apelsin, 4 pers
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
6 medelstora morötter, skalade & grovrivna
2 cm färsk ingefära, finriven
2 apelsiner, saften
1 krm chilipeppar
1 krm gurkmeja
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche
50 g pumpafrön
olivolja
S&P

Gör så här:
1. Fräs lök och vitlök i lite olja el smör. 
2. Lägg i morötterna, ingefäran, chilipulver och gurkmeja, fräs någon minut.
3. Tillsätt vatten och buljong och koka upp. Salta och peppra. Koka i ca 10 minuter tills morötterna mjuknat. 
4. Mixa soppan slät och rör ner creme fraiche och apelsinsaft.
5. Rosta pumpafröna i torr panna och garnera med dessa och ev någon kvist timjan.
Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Vilken dag med så mycket god mat:)). Soppan verkar super:)).
    Trevlig helg.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Soppan ser fantastiskt god ut!
    Lena från Make Ahead Food

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!