Det här är en klassisk snabblunch för mig och maken, het vitkålsköttfärs. Den går så himla snabbt att göra, smakar schysst och så blir det bra matlådor av den. Blir lite som en asiatisk kålpudding. Småfolket petade bort kålen men köttfärs och ris går tydligen bra att äta...
Het vitkålsköttfärs, 8 pers (eller en familj och några matlådor)
1 kg nötfärs
1/2 vitkålshuvud
2 rödlökar
1 msk sambal oelek
Gör så här:1. skär vitkål och rödlök i bitar
2. Bryn vitkål och rödlök
3. Bryn nötfärsen
4. Blanda samman och smaksätt med sambal, soja, sop. Låt puttra lite tills vitkålen mjuknat något. ca 5-10 min.
Servera med ris och Sweet Chilisås.
Het vitkålsköttfärs med sweet chili.
Kram Lottzy
Mums! Det där ska jag och gubben prova! Alltid kul att variera med köttfärs, för det äter man ju superofta ändå.
SvaraRaderaJa det är ju så bra för det går så fort. Hoppas ni gillar det!
Raderakram
Perfekt! Älskar mat som också är bra att ha i matlåda:)).
SvaraRaderaHa det gott.
Kram Maria
Ja det är ju sannerligen inta all mat som passar sig för matlåda, så såna rätter vill man ju samla på sig. Kram kram
Raderaär det man kallar ryssröra?
SvaraRaderaVi har en snarlik, eller kanske inte ändå, men en röra med vitkål i alla fall. bami kallar vi det säkert helt fel för. vitkål, biff och spagetti med soyja.
Lite lika i alla fall med just vitkålen man steker och himla gott!
Lena från Make Ahead Food
Aldrig hört talas om ryssröra. Men det ska genast kollas upp, det hade ju kidsen tyckt var lite kul att äta som en ryss = ) Vad för slags biff använder du då?
Raderaram
Mmm, vad gott! Jag älskar kål och köttfärs har vi alltid i frysen. Ett bra och smidigt recept, det gillas.
SvaraRaderaKram kram
Så kanon, verkligen en enkel och lättlagad maträtt, som dessutom låter som den smakar väldigt gott! Ja, om man inte tillhör småfolket då, kanske:)
SvaraRadera