söndag 7 oktober 2012

Rotmos - godare än man minns.

Rotmos!
Rotfrukter som sagt så galet billigt och gott, var trots makens protester sugen på att göra rotmos. Faktiskt så tyckte han att det var riktigt gott. Tror det beror på att jag har ganska stor andel potatis i och så rundar jag av med lite matlagningsgrädde. Barnen tyckte det var vidrigt, men det får man väl ta ibland... Som S sa vissa saker tycker man bara inte om t ex rotmos. 


Recept Rotmos, 4 pers
800 g mjölig potatis
1/2 kålrot
2 morötter
1/2 grönsaksbuljongtärning
5 dl av kokspadet
25 gr smör
2 msk grädde
S&P

Gör så här:
1. Skala, dela och koka rotfrukter med buljongen.
2. Häll ut nästan allt vatten, men spara ca 5 dl.
3. Tillsätt smöret, salt och peppar.
4. Vispa med elvisp och häll i lite grädde för att runda av smaken.

Till detta serverade jag kronfågels färdigkryddade kyckling med bacon och rosmarin, (kolla här) samt ugnsbakade färska fikon. (recept nästa inlägg) 

Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Det är inte alla som gillar rotmos, men jag tycker det är supergott!!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar rotmos, men det var länge sedan jag lagade det! Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!