tisdag 9 oktober 2012

Ugnsbakade fikon - alldeles alldeles underbara!

Det här lilla tillbehöret passar nog till allt tror jag. Så goda och vackra att man blir alldeles tagen. Och så är det så lätt att göra också.

Recept
Ugnsbakade fikon
Fikon
Flytande honung
Lite flingsalt

Det är bara att dela fikonen i 4 klyftor, ringla över honung, och strö lite flingsalt över. In i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter. Färdiga!

Fikon med rotmos & kyckling
Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Jag har sett fikon nu i butikerna. Vad kul att de går att tillaga i ugn, aldrig tänkt på det!

    SvaraRadera
  2. Fikon är verkligen supergott. När det ska vara fest brukar vi äta dem med chèvre toast & balsamvinäger/honung som fått koka ihop. Kanon!
    Men jag blir lite sugen på bilden. Det ser ut som baconlindad kycklingfilé. Kan du inte publicera receptet, så ska jag testa det någon gång.
    /Roland

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!