Lyxpizza på plåt! |
Vi hade inte så där jättemycket tid eftersom vi varit bortresta och då mina vänner ska ni få bästa snabbpizzabottnen. Receptet kommer från svärmor därför brukar maken få svänga ihop bottnen, mycket praktiskt tycker jag.
Tomatsåsen är grymt god tycker jag. För att fjäska för barnen så tog jag hälften tomatsås och hälften ketchup på deras pizza. Vi vuxna fick absolut inte någon ketchup på vår!
Pizzafyllning a la Lottzy (1 plåtpizza)
8 marinerade vitlökar, skivade
strimlade soltorkade tomater ca 1/4 burk
ett gäng goda oliver
6 st inlagda kronärtskockor
6 färska champinjoner skivade
1 rödlök skivad
pesto ca 4 msk
ost, helst mozarella.
140 gr parmaskinka
ruccola
Tomatsås till pizza (1 plåtpizza)
Tomatsåsen |
1 klyfta vitlök, pressad
1 ask krossade tomater
1 msk rörsocker
2 sardeller, finhackade
1/2 grönsaksbuljong
oregano och basilika (ca 1 tsk vardera)
svartpeppar och ev salt
Gör så här:
1. Fräs lök och vitlök
2. I med resterande ingredienser och låt koka 15 minuter, rör ibland
Snabbaste pizzadegen (1 plåtpizza)
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 gr rumstempererat smör
2,25 dl mjölk
Gör så här:
1. Häll alla ingredienser i en bunke eller matberedare och blanda till en deg.
2. Smörj en plåt med matolja.
3. Tryck ut degen på hela plåten.
Fortsätt sedan med:
4. Bred på tomatsåsen
5. Lägg på skivade vitlökar, strimlade marinerade tomater, skivad rödlök, skivade champinjoner, inlagda kronärtskockor, oliver, små öar av pesto & massor med ost.
6. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
7. Lägg på parmaskinka och ruccola.
Barnpizzan |
Kram Lottzy
Sån där lyxpizza tackar man verkligen inte nej till, så gott!
SvaraRaderaMums vad gott =) KIka gärna in på min matblogg och tävla i min tävling där du kan vinna mässbiljetter och biobijetter =)
SvaraRaderaHemmagjord pizza är ju så gott. Den där degen verkar lockande, sånt man alltid har hemma.
SvaraRaderaKram Malin