Ibland så vill man ha något gott och snabbt när det är fredag eller hur? Man är lite lagom sliten efter ännu en hektisk vecka och lusten att göra stordåd vid spisen känns långt borta. Då är det perfekt att köpa sig några bitar ryggbiff, göra klyftisar och svänga ihop en schysst sås. Den här såsen återkommer vi till flera gånger om året. Den funkar även för
maken som inte gillar ädelost annars (vilket jag tycker är förfärligt trist för övrigt)
Fredagssås med ädelost
4 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1/2 dl sherry
4 msk grönmögelost eller gorgonzola
körvel (ca 1 tsk)
persilja (ca 1/2 msk)
S&P
Gör så här:
1. Blanda allt i en kastrull.
2. Koka upp och låt småputtra några minuter, servera
4 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1/2 dl sherry
4 msk grönmögelost eller gorgonzola
körvel (ca 1 tsk)
persilja (ca 1/2 msk)
S&P
Gör så här:
1. Blanda allt i en kastrull.
2. Koka upp och låt småputtra några minuter, servera
Den vinner på att göras i början av måltiden och så får den stå och gotta til sig lite och
värmas på precis innan servering.
Kram Lottzy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!