torsdag 4 oktober 2012

Fläskfilé med rotfrukter, ädelostsås & en gnutta hösttouche.

Fläskfilé med rotfrukter, ädelostsås & en gnutta hösttouche.

En vanlig tråkig måndag, här behöver piggas upp lite! Får till lite lyxkänsla med hjälp av fläskfilé med rotfrukter & ädelostsås. Såsen är lite hittepå men det blev himlans bra. I skrivande stund är det bara jag som ätit eftersom idrottsfamiljen kommer att äta lite i skift. Så jag inväntar domen från övriga, men jag tror nog det kommer att få godkänt.

Och visst blir det lite höstfeeling med rotfrukter och vinbärsgelé?!
Rotfrukter är för övrigt så sjukt gott och såååå billigt just nu. Köpte ett gäng för 2.95 kilot, helt galet ju.

Ugnsrostade rotfrukter, 4 pers
10 potatisar
1 palsternacka
1/2 rotselleri
2 morötter
olivolja
salt
Gör så här:
1. Dela rotfrukterna i något sånär jämnstora bitar.
2. Lägg i en ugnsfastform och blanda med olivolja, salt och svartpeppar.
3. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter

Ps jag gillar att ta både "vanligt" salt och flingsalt, tycker det blir bäst så.

Fläskfilé med ädelostsås, 4 pers
800 gr fläskfilé
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
3 dl grädde
1 1/2 msk svart vinbärsgelé
80 gr ädelost (kvibille, gräddädel)
1 msk calvados
1 msk kalvfond
1 tsk soja
S&P

Gör så här:
1. Putsa och skär fläskfilén i bitar.
2. Stek bitarna på ganska hög värme så de får färg, på med rosmarin, timjan, salt och svartpeppar.
3. Koka upp såsen i en kastrull.
4. Häll såsen över fläskfilén och låt puttra klart ca 5 minuter.

Kram Lottzy

4 kommentarer:

  1. Hej :)
    Åhh det lät verkligen gott, det måste jag prova.
    Känner för lite höstig mat nu :)
    Ha haft en liten paus så nu ska jag kika runt här hos dig och se vad du har haft för dig :)
    ha en fin dag.
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Ungsrostade rotfrukter är bara så gott!! Och fläskfilén med den såsen låter riktigt gott!! Receptet sparar jag!!

    SvaraRadera
  3. Det där gör vi ofta hemma det är såå gott!www.sportochspelkocken.se

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!