måndag 3 september 2012

Hemmagjord chokladpudding , till no fancy dinner!

Hemmagjord chokladpudding med en klick grädde såklart!
Bjuder fröken J på lördagsmiddag lite sådär halvspontant och lovar no fancy dinner. Låter perfekt säger denna snälla lilla gäst. Det blir Kycklingfilé i ugn till huvudrätt, barnen jublar och hemmagjord chokladpudding till efterrätt, barnen JUBLAR

Recept
Chokladpudding, 4 portioner
6 dl mjölk
5 msk maizena
3 (-4) msk socker
3 msk kakao
1 ägg
1 msk vaniljsocker
50 gram mörk choklad (kan ev uteslutas, ta då 1 msk kakao till istället) 

Gör så här:
1. Blanda mjölk, majsstärkelse, socker,, vaniljsocker kakao och ägg i en kastrull. 
2. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. 
3. Ta av kastrullen, bryt chokladen i mindre delar och lägg i smeten, rör tills den smält.
4. Låt det svalna lite. . 
5. Häll upp krämen i en stor skål eller i portionsglas. 
6. Låt puddingen kallna i kylskåp, det tar 3-4 timmar 

Servera med en klick vispad grädde.

Visst är det onödigt att köpa chokladpudding på påse när det är så enkelt att göra det hemma?! Och hur stor man än är så är det väldigt gott!

Kram Lottzy

5 kommentarer:

  1. Så mycket godare med hemmagjord, och faktiskt inte så svårt som man kanske tror.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur, verkligen förvånansvärt enkelt speciellt med tanke på hur uppskattat det blir av den yngre generationen.

      Radera
  2. Såå gott!! Jag är uppvuxen på chokladpudding på påse, så jag föredrar ju äkta vara, mycket mycket godare!!

    SvaraRadera
  3. Fann ditt recept å blev överlycklig. Så gott! Ett tips är att slå upp det i ett glas på fot å låta det stelna på diagonalen. Sen fylla resten med grädde eller hallonmouse! Ser så snyggt ut!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!