lördag 22 september 2012

Fläskfilé med limesås, bättre än falukorv...



Maken ringde från Ica och meddelade att det fanns två alternativ för dagen, falukorv eller fläskfilé. Han är ju nämligen en redig smålänning och handlar gärna det som är prisvärt för dagen. Efter att ha blivit serverad korv på lunchen så var valet ganska enkelt. Sedan gällde det ju att svänga ihop något av det som vi hade hemma också. Jag hittade det här receptet,  fläskfilé med limesås och samtliga ingredienser fanns hemma så det var bara att tuta och köra. 

Recept 
Fläskfilé med limesås, 4 pers
ca 600 g fläskfilé
1 tsk salt
smör
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
0.5-1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 msk honung
1 st lime


Gör så här:
1. Putsa fläskfilé. Skär i ca 1-2 cm tjocka bitar. Hetta upp en stekspanna med smör.
2. Stek fläskfiléskivorna i smöret, ett par minuter på varje sida så att det får fin färg. Salta.
3. Stek köttet i omgångar, särskilt om du gör dubbel mängd, så det inte blir för mycket kött i stekpannan på en gång (så att köttet blir kokt).
4. Lägg över det stekta köttet på ett fat.
5. Under tiden du steker köttet förbered gärna såsen: Skär limefrukt på mitten och pressa ur saften.
6. Blanda i stekpannan: pressad lime, vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja och honung.
7. Vispa tills det kokar upp. Lägg sedan i köttet och låt småkoka ca 5-8 minuter.

Det var en helt ok, rätt alla åt och verkade nöjda. Ingen kulinarisk sensation men väl en trevlig vardagsrätt för oss som vill hålla korvträsket någorlunda i schack. Skulle funka en lördag också när man inte vill slå knut på sig själv för den delen.
Kram Lottzy

5 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag skulle vilja komma i kontakt med dig angående en pilot för ett nytt matlagningsprogram. Ring mig gärna på 070-3006150, så kan jag berätta mer!

    Med vänlig hälsning,
    Victoria Gillberg
    Elk Entertainment

    SvaraRadera
  2. Det lät gott!!www.sportochspelkocken.se

    SvaraRadera
  3. Låter otroligt gott. Testar direkt!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!