Så var vi hemma igen efter besök i svågerns sommarstuga. Barnen var vrålhungriga och fick äta lite rester medan jag susade iväg till Willys för att inhandla det som inhandlas måste. Något till oss vuxna att äta också... Snabbt skulle det gå och gärna barnovänligt eftersom dom redan ätit, det är då man måste passa på ; )
Det blev den här räkpajen eftersom jag ju hade rom hemma redan, fast sen glömde jag visst rommen ändå. Det gjorde inget sa maken som tyckte den var jättegod ändå.
Recept
Frasig räkpaj
1 rulle färsk smördeg (alt gör själv eller fryst)
100 g philadelphiaost
1 dl creme fraiche
SoP (tog salt med citron denna gång)
200 g räkor utan skal
2 avokodos
1/2 rödlök
2 msk riven pepparrot
5 minitomater
75 g färska champinjoner
färsk dill
creme fraiche
nymalen svartpeppar
50 g stenbitsrom
Gör så här:
1. Klä en smord form med smördegen. Låt stå i frysen i 10 min
2. Blanda creme fraiche och philadephiaosten, salt och peppra.
3. Bred blandningen på pajbottnen
4.Ställ in i ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter, tills det fått lite färg.
5. Fyll pajskalet med räkor, skivad avokado, riven pepparrot delade tomater, fint strimlad rödlök, skivade champinjoner.
6. Garnera med rom , dillvippor och små klickar creme fraiche
Närbilden avslöjar: ingen rom... |
Var på IKEA på hemvägen och hittade de här roliga salterna, som jag träffat på hos min syster innan så jag klippte till och passade på att använda citronsaltet i pajen.
Kram Lottzy
Perfa! Tack för receptet då jag har en hel del räkor liggandes. Helgen blir räddad!
SvaraRaderaHärligt! Hoppas det blev bra = )
SvaraRadera