lördag 11 augusti 2012

Lax med citron och vitlöksslungad potatis i England



När vi var i England så tänkte vi att vi skulle laga en del av maten "hemma". Jag tycker det är hur kul som helst att botanisera i utländska affärer även om man ibland blir frustrerad som när jag skulle göra grönpepparbiffar och det inte fanns vare sig grönpeppar eller rosépeppar i hela byn...

En dag så bidde det lax som man köpte över disk och så fick man välja marinad och ett smör som man ville ha till. Vi tog givetvis olika marinader och olika smör, det gäller ju att testa lite. Sedan förslöts lax och marinad i en påse som man helt enkelt stoppade in i ugnen. Hur smidigt var det???
Till detta gjorde jag vitlöksslungad potatis och en kall cremefraichesås.

Citron och vitlöksslungad potatis
1. Koka potatis  ca 1 kg för 4 pers.
2. Stek några minuter i olivolja med citroncest, 
2 klyftor vitlök finhackad 
och färsk oregano.

Marinerad lax i "kokpåsar""
Citron- och örtsås
3 dl creme fraîche
Skal och saft från 1/2 citron
Basilika, oregano, persilja, färsk
Sop

Kram Lottzy

4 kommentarer:

  1. Tips! www.culinarydream.tumblr.com :)

    SvaraRadera
  2. Vad gott!! Alltid bra att få olika recept på varianter av potatis. Vi grillar en hel del fisk och lax nu.
    Ha en skön kväll.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Ja, något av det roligaste när man är ute och reser är väl just att botanisera i mataffärer och köksaffärer... Där kan vi gå i evigheter, tur vi delar intresset med varandra:)

    SvaraRadera
  4. Yummie vd gott! Sommaren är underbar med dess färskpotatis.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!