Varm risonisallad med kräftor, sparris och citronsås. |
Den här salladen har jag velat testa ett tag och den blev klart godkänd. Jag gillar verkligen risoni, och så gillar jag ju sparris och så gillar jag ju kräftor så det är klart, den borde ju vara god.
Recept
Varm risonisallad med citronsås.
4 1/2 dl risoni
Kall citronsås
2 dl matyoghurt el lätt creme fraiche
1/2 citron, juice & rivet citronskal
1 msk flytande honung
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Strimla fänkålen tunt och skär sparrisen i mindre stavar.
3. Fräs fänkål och sparris i olivolja. Krydda med salt och peppar.
4. Tillsätt risoni och vänd till sist ner kräftstjärtar och hackad dill.
5. Citronsås: Riv och pressa citronen, blanda allt.
2 små fänkål
250 g sparris
2 msk olivolja
1/2 tsk salt och svartpeppar
1 krm peppar
1 burk kräftstjärtar (à 170 g)
1 kruka dill
50 g blandad sallad/ salladsskott
250 g sparris
2 msk olivolja
1/2 tsk salt och svartpeppar
1 krm peppar
1 burk kräftstjärtar (à 170 g)
1 kruka dill
50 g blandad sallad/ salladsskott
Kall citronsås
2 dl matyoghurt el lätt creme fraiche
1/2 citron, juice & rivet citronskal
1 msk flytande honung
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Strimla fänkålen tunt och skär sparrisen i mindre stavar.
3. Fräs fänkål och sparris i olivolja. Krydda med salt och peppar.
4. Tillsätt risoni och vänd till sist ner kräftstjärtar och hackad dill.
5. Citronsås: Riv och pressa citronen, blanda allt.
Kall citronsås |
Kram Lottzy
Tack för kommentaren på min blogg! Jag gillar också risoni, så användbar. Den här salladen låter jättegod!!
SvaraRadera