söndag 22 juli 2012

Rödvinbärskräm på beställning.

Rödvinbärskräm

Just som man ska slå sig till ro lite kommer äldste sonen insusandes och talar om att han är sugen på att göra vinbärskräm. Han bedyrar att han kan göra den alldeles själv, yeah right... Men jag gillar initiativet så jag kavlar upp ärmarna och så sätter vi igång. Som vanligt när man gör det själv så blir det ju så gott!


Recept 
Rödvinbärskräm
1 liter vinbär
3,5 dl vatten
1,75 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
2 msk potatismjöl utrört i lite vatten


Gör så här:
1. Koka vinbär med vatten, socker och vaniljsocker tills de gått sönder något, ca 5 minuter
2. Sila sedan i en silduk eller finmaskig sil och hjälp till med en sked för att få ut all saft.
3. Koka upp igen och blanda i potatismjöl utblandat i lite vatten under omrörning, värm tills det tjocknat, vill du ha det tjockare i med lite potatismjöl till och låt sedan svalna.




Men han diskade som han lovad det gjorde han och nästa gång kan han kanske göra det själv...

Kram Lottzy




1 kommentar:

  1. Röda vinbär brukar vi använda till lite av varje, men kräm har jag aldrig gjort så det måste testas så snart de är mogna.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!