Rödvinbärskräm |
Just som man ska slå sig till ro lite kommer äldste sonen insusandes och talar om att han är sugen på att göra vinbärskräm. Han bedyrar att han kan göra den alldeles själv, yeah right... Men jag gillar initiativet så jag kavlar upp ärmarna och så sätter vi igång. Som vanligt när man gör det själv så blir det ju så gott!
Recept
Rödvinbärskräm
1 liter vinbär
3,5 dl vatten
1,75 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
2 msk potatismjöl utrört i lite vatten
Gör så här:
1. Koka vinbär med vatten, socker och vaniljsocker tills de gått sönder något, ca 5 minuter
2. Sila sedan i en silduk eller finmaskig sil och hjälp till med en sked för att få ut all saft.
3. Koka upp igen och blanda i potatismjöl utblandat i lite vatten under omrörning, värm tills det tjocknat, vill du ha det tjockare i med lite potatismjöl till och låt sedan svalna.
Röda vinbär brukar vi använda till lite av varje, men kräm har jag aldrig gjort så det måste testas så snart de är mogna.
SvaraRadera