lördag 5 maj 2012

Bresaola med rostade pinjenötter och balsamicosås fick inleda fredagsmenyn


Bresaola


Här kommer en bra förrätt som går att förbereda ganska mycket och är lite lagom avancerad men mycket god!


Familjen H & B och alla ungar skulle komma på fredagsmiddag, ungarna fick köra lite beerpong (utan öl då fast med snacks) medan vi åt förrätt. En bra kombo, alla är nöjda.


Alltså det här med fredagsmiddag vad säger ni om det? Jag är själv lite kluven...  På plussidan finns ju att helgen liksom blir längre på något sätt dessutom slipper man att städa och laga mat hela lördagen och kan ägna sig åt shopping eller andra viktiga saker. Det känns lite mer casual på fredagen också. På minussidan ligger att fredagen blir j-vligt stressig om man nu har middagen hemma alltså och man är ganska trött framåt kvällningen. Vad föredrar ni fredag eller lördagsmiddagar?


Recept
Bresaola med balsamicosås, 4 pers
50 gram pinjenötter
16 skivor Bresaola
ruccola
parmesanost


Balsamicosåsen
3 dl rödvin
1 dl balsamvinäger
1/2 dl kalvfond
1/2 gul lök eller 1 scharlottenlök, skivad
3 tomater, skivade
2 vitlöksklyftor, skivade
2 msk olivolja
S&P
någon nypa råsocker



Gör så här:
1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns.
2. Lägg alla ingredienser till balsamicosåsen, utom olivoljan, i en kastrull och 
låt koka utan lock tills 2 dl återstår. Ca 20-30 minuter
3. Sila. 
4. Hetta upp såsen igen och rör ner olivoljan.
5. LÅt svalna
6. Lägg ut ruccolan på assietter. Lägg på bresaolan, strö över pinjenötter och hyvla över parmesan. Ringla till sist över balsamicosåsen.

Till huvudrätt blev det Saffranspasta med kyckling och räkor, recept på denna goda pasta hittar ni här! 

Till dessert blev det Tiramisu recept på den mumsigheten hittar ni här!
Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Vad god den förrätten såg ut.

    Passar även på att tipsa om tävlingen på min blogg. Man kan vinna saker från sagaform. www.matochglass.se
    /Emma

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!