Knaprig blåbär/hallonpaj |
Pajdeg
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
0,5 msk vatten
Bärfyllning
250 g blåbär och hallon
2 dl blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2,5 msk potatismjöl
Topping
75 g smör
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
Gör så här:
1. Kör mjöl, smör och florsocker i matberedaren (eller nyp ihop den för hand såklart)
2. tillsätt ägg och vatten och kör ihop till en deg.
3. Tryck ut den i pajform och ställ kallt i minst 30 minuter
4. Nagga degen och in i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter
5. Blanda ihop bär med sylt och balsamvinäger. lägg i pajformen
6. Smält smöret till toppingen och blanda i havregryn och socker, lägg ovanpå bären.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Jag serverade den tillsammans med glass, men vaniljsås hade ju också funkat ypperligt.
Och ja jag har plockat blåbären själv!
Kram Lottzy
Ursprungsreceptet kommer från Leila Lindholm, en tjej som kan sina grejer.
Åhh det låter verkligen supergott, jag har alltid en massa bär i frysen och kom ju på nu att jag även har blåbär :)
SvaraRaderaDenna ska jag nog prova på till helgen!
Hoppas allt är bra med dig!
Stor kram
jessica
Allt bra här! Hoppas pajen blir uppskattad = )
SvaraRaderakram
Åh, det borde vara förbjudet att surfa fika såhär dags. Blir så sugen!
SvaraRaderaEller hur?! Men då har du ju något att se fram emot = )
SvaraRadera