tisdag 3 januari 2012

Indisk Ceasarpasta allt i en saligt härlig röra

Dags att göra slut med julen nu. Så dagens middag fick bli en Indisk Ceasarpasta. Låter som en galen blandning men det blir faktiskt riktigt gott. Vi vuxna gillar att ta MYCKET dressing, barnen fördrar ingen dressing. Jajaja bara alla är nöjda.


Recept på Indisk Ceasarpasta
500g pennepasta
700 gr kycklingfilé, i lagom stora skivor/bitar
2 rödlökar, i skivor
1 romansallad, i bitar
1 ask körsbärstomater
1 msk tandoriikrydda, ev mer


Gör så här:
1. Koka pastan
2. Skär kycklingen i mindre bitar eller skivor, stek och ös på rejält med tandorikrydda. salta
3. Skiva rödlök, skär salladen och tomaterna.
4. Vänd ner lök och tomat i slutet av tillagningen så de hinenr bli lite varma. Och allra allra sist i med salladen. Blanda med pastan och krydda eventuellt med mer tandorikrydda och salt.


Recept på Ceasarsalladdressing
6 äggulor
3 dl creme fraiche
2 askar sardeller
6 dl matolja 
1 msk fransk senap 
3 skalade vitlöksklyftor, råa + 3 rostade klyftor, pressade 
1 dl riven parmesan, salt peppar & lite citronsaft.
 


Gör så här:1. Vispa äggulor och senap med elvisp häll i oljan lite lite i taget så det blir som majonäs. 
2. Hacka sardellerna grovt blanda i och kör i mixern,
3. Blanda i med vitlök, ost,  sop och citronsaft. 
4. Ta ev mer senap och ost.

Smaklig spis!

Riktar ett tack till fru Schön som bjöd på detta en gång! (eller något åt det här hållet i alla fall.)



//Lottzy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!