Cornflakesmos med kycklingfilé |
Recept på cornflakeskyckling
1 kg potatis
ca 2 dl mjölk
1 burk campells champinjonsoppa
50 g smör
1/2 purjo, i små små bitar
SoP
3 dl cornflakes
Gör så här:
1. skala och skär potatisen i mindre bitar, koka i ca 10 minuter
2. Häll av vattnet och fram med elvispen.
3. I med 25 g smör, soppa, mjölk och SoP, kör slätt med vispen
4. Rör i purjon och lägg i en gratängform
5. Krossa cornflaksen och blanda med smält smör ca 25 g, lägg ovanpå moset
6. In i ugnen ca 10 minuter för gratinering 225 grader
Till detta serverade jag kycklingfile som jag brynte i pannan och sedan körde färdigt i ugnen som ju ändå var på ca 15 minuter. Lite sojabönor fick ge färg till middagen.
Gott och MÄKTIGT...
Cornflakes ovanpå kycklingen har vi provat, men aldrig i moset. Tänk så många spännande recept och godsaker det finns:)
SvaraRadera