lördag 21 januari 2012

Cornflakesmos med kycklingfilé - om man vill ha något rejält.

Cornflakesmos med kycklingfilé
En måndag kom Fru Håkansson alldeles lyrisk till jobbet för hon hade blivit bjuden på en god söndagsmiddag. Jag krävde så klart att genast få receptet och testade följande helg. Och ja det var verkligen gott och väldigt mäktigt. Så om man t ex har varit ute och slarvat på lördagen så kan jag rekommendera den här.

Recept på cornflakeskyckling
1 kg potatis
ca 2 dl mjölk
1 burk campells champinjonsoppa
50 g smör
1/2 purjo, i små små bitar
SoP
3 dl cornflakes

Gör så här:
1. skala och skär potatisen i mindre bitar, koka i ca 10 minuter
2. Häll av vattnet och fram med elvispen.
3. I med  25 g smör, soppa, mjölk och SoP, kör slätt med vispen
4. Rör i purjon och lägg i en gratängform
5. Krossa cornflaksen och blanda med smält smör ca 25 g, lägg ovanpå moset
6. In i ugnen ca 10 minuter för gratinering 225 grader

Till detta serverade jag kycklingfile som jag brynte i pannan och sedan körde färdigt i ugnen som ju ändå  var på ca 15 minuter. Lite sojabönor fick ge färg till middagen.

Gott och MÄKTIGT...

1 kommentar:

  1. Cornflakes ovanpå kycklingen har vi provat, men aldrig i moset. Tänk så många spännande recept och godsaker det finns:)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!