torsdag 1 december 2011

Kycklingbiffar med currysås - barnmat i vuxenformat


 Jaha en helt vanlig vardag och några paket kycklingfärs, vad ska man hitta på? Surfar runt efter lite uppslag och fastnar för något jag vet går hem - currysås. Blev lite mer vuxet när man körde med biffar och lite tomater i såsen. Testar alltså  kycklingbiffar med currysås, fick godkänt av samtliga så det funkar som vardagsvariation tycker jag allt. Ursprungs receptet hittar ni här. Om det finns någon som har något bra recept på kycklingfärs så tagets det tacksamt emot!
Kycklingbiffar med currysås 
Kycklingköttbullar i currysås (4 port): 
Du behöver: 
600 g kycklingfärs 
1 vitlöksklyfta 
1 tsk salt 
0,5 dl ströbröd 
1/2 dl vatten 
svartpeppar 


Sås: 
1 gul lök 
1 vitlöksklyfta 

2 msk mango chutney
2 msk smör 
2 tsk curry 
2 dl vatten

3 dl matlagningsgrädde 
1 hönsbuljongtärning 
salt och peppar 
10 körsbärstomater 
1 msk vetemjöl+vatten till redning 

Gör så här: 
1.Låt ströbröd och vatten svälla några minuter.

blanda ihop färsen med salt, pressad vitlök och svartpeppar. 
2. Gör små biffar
3. Stek på medelstark värme runt om tills de är gyllenbruna och ta upp dom ur pannan.
4. Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret tillsammans med curryn. Fräs till löken mjuknat. 
5. Tillsätt vattnet, grädden, mango chutneyn och buljongtärningen och låt koka upp. 
6. Red av såsen med lite maizena.
7.  Lägg ner kycklingbullarna och låt puttra ca 10 min. 
8. Tärna tomaterna och ha med i grytan den sista minuten. Smaka av med salt och peppar.


Puttrandes i pannan, visst ser det ok ut!?





//Lottzy

2 kommentarer:

  1. Det ser verkligen helt ok ut! Låter gott. Kycklingfärs har jag faktiskt aldrig köpt.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Mango chutney och curry - kan inte bli fel!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!