Kycklingbiffar med currysås |
Du behöver:
600 g kycklingfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
0,5 dl ströbröd
1/2 dl vatten
svartpeppar
Sås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk mango chutney
2 msk smör
2 tsk curry
2 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
salt och peppar
10 körsbärstomater
1 msk vetemjöl+vatten till redning
Gör så här:
1.Låt ströbröd och vatten svälla några minuter.
blanda ihop färsen med salt, pressad vitlök och svartpeppar.
2. Gör små biffar
3. Stek på medelstark värme runt om tills de är gyllenbruna och ta upp dom ur pannan.
4. Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret tillsammans med curryn. Fräs till löken mjuknat.
5. Tillsätt vattnet, grädden, mango chutneyn och buljongtärningen och låt koka upp.
6. Red av såsen med lite maizena.
7. Lägg ner kycklingbullarna och låt puttra ca 10 min.
8. Tärna tomaterna och ha med i grytan den sista minuten. Smaka av med salt och peppar.
Puttrandes i pannan, visst ser det ok ut!? |
//Lottzy
Det ser verkligen helt ok ut! Låter gott. Kycklingfärs har jag faktiskt aldrig köpt.
SvaraRaderaKram Maria
Mango chutney och curry - kan inte bli fel!
SvaraRadera