Varmrökt lax som samsas med ljummen rotfruktssallad och blomkålspuré |
Recept
Ljummen rotfruktssallad, 4 pers
400 gram färsk potatis (köpte en påse från ett varmare land)
400 gram rotselleri
4 st morötter
10 msk rapsolja
2 tsk dijonsenap
6 msk hackad gräslök
2 st pressade limefrukter
SoP
Gör så här:
1. Skala och dela rotfrukterna i önskade bitar.
2. Koka rotfrukterna mjuka i saltat vatten, ca 10 minuter. Häll av dem i ett durkslag och lägg i en bunke.
3. Blanda ihop olja, senap och gräslök med saften från limefrukten till en marinad. Smaka av med salt och peppar. Häll marinaden över de ljumna rotfruktsstavarna.
3. Blanda ihop olja, senap och gräslök med saften från limefrukten till en marinad. Smaka av med salt och peppar. Häll marinaden över de ljumna rotfruktsstavarna.
Recept blomkålspuré
1 blomkålshuvud
3 dl grädde
SoP
Gör så här:
1. Dela blomkålen i mindre bitar.
2. Koka i grädden ca 10 minuter
3. Mixa medmixerstav, smaka av med SoP
Servera den ljumna rotfruktssalladen och blomkålspurén som tillbehör till den varmrökta laxen.
//Lottzy
Vad gott det låter! Jag gillar lax och rotfrukter. Ett recept som verkar enkelt och smidigt.
SvaraRaderaKram Maria
Varmrökt lax är toppen och dessa tillbehör lät fullständigt geniala!
SvaraRaderaTycker fröken Dill