GI-fiskgratäng |
Recept GI-fiskgratäng med svamp och bacon, 4 pers
3 dl röda linser
3 msk hackad gräslök
400 g torsk eller sej
1/2 pkt bacon
10 champinjoner
2 ägg
färsk timjan
1 dl creme fraiche
2 dl mjölk
sop
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka linserna enligt förpackningsanvisningar. Blanda med hackad gräslök och lägg i en smord form.
3. Skär fiken i portionsbitar och lägg ovanpå.
4. Bryn bacon och de skivade champinjonerna, sop och hackad timjan.
5. Låt rinna av på hushållspapper och lägg sedan över fisken.
6. Vispa samman ägg, mjölk, cremefraiche, sop.
7. Häll över gratängen.
8. Grädda i ca 20 minuter.
Maken tyckte nog ändå att det skulle varit gott med lite ris till...
Jag använde ekologisk bacon, en helt ärligt tyckte jag att den var lite sämre än vanlig, synd.
//Lottzy
Låter mycket gott, perfekt recept för oss som GI:ar (oftast iaf...)
SvaraRaderaAllt ser så gott ut Mums!!
SvaraRaderaFinfin blogg//kram Mille
Det där låter ju kanon! Linserna gör säkert susen! Mums!
SvaraRaderaVad är Sop?
SvaraRaderaSalt och peppar!
Radera