tisdag 15 november 2011

Lakritssås, black and beautiful!



Nu var det ju jätte länge sedan svägerskan var här och fick middag. I alla fall så fick hon lite efterrätt också, det var hallonsorbet med lakritssås. Hittade receptet på en annan matblogg och kände att jag var tvungen att testa detta snabbt! Recept på denna sås hittade jag här.


Och oj oj oj vad gott det blev och för en sådan liten insats liksom. Det jobbigaste var att hitta käcken i affären. 


Recept Lakritssås
2,5 dl mellangrädde
1 dl strösocker eller råsocker
1 dl sirap
4 st lakritskäck

Gör så här:

1. Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. 
2. Hacka käcken grovt och häll ner i kastrullen. 
3. Låt såsen koka tills den tjocknar, vilket borde ta runt 10 minuter. 


Nästa gång ska jag göra min egen sorbet tror jag men denna gången blev det köpesorbet.

//Lottzy




3 kommentarer:

  1. Åh vad gott!! Käck är smaskigt, så då borde såsen bli super. Måste testas! Fast jag tror jag väljer vanlig gammaldags vaniljglass till.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hallon och lakrits är verkligen en god kombo :-)
    Ser smarrigt värre ut.

    SvaraRadera
  3. Så gott med lakritssås, perfekt att det är så enkelt att fixa till själv!

    Tack för dina gratulationer hos oss!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!