lördag 12 november 2011

Hänsynslös GI-fiskgratäng med svamp och bacon.

Barnen är bortlejda så jag kan göra vilken mat jag vill! Fick ett väldigt vuxet fiskrecept, GI-fiskgratäng med svamp och bacon, av lilla mamma som jag vill passa på att testa. Så helt utan hänsyn till någon annan bestämmer jag att det får bli dagens lunch. Maken fnyser lite när jag säger att det blir GI, linser istället för ris eller potatis. Men han ställer upp som förökskanin.
GI-fiskgratäng 


Recept GI-fiskgratäng med svamp och bacon, 4 pers
3 dl röda linser
3 msk hackad gräslök
400 g torsk eller sej
1/2 pkt bacon
10 champinjoner
2 ägg
färsk timjan
1 dl creme fraiche
2 dl mjölk
sop


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka linserna enligt förpackningsanvisningar. Blanda med hackad gräslök och lägg i en smord form.
3. Skär fiken i portionsbitar och lägg ovanpå.
4. Bryn bacon och de skivade champinjonerna, sop och hackad timjan.
5. Låt rinna av på hushållspapper och lägg sedan över fisken.
6. Vispa samman ägg, mjölk, cremefraiche, sop.
7. Häll över gratängen.
8. Grädda i ca 20 minuter.


Maken tyckte nog ändå att det skulle varit gott med lite ris till...


Jag använde ekologisk bacon, en helt ärligt tyckte jag att den var lite sämre än vanlig, synd.



//Lottzy

5 kommentarer:

  1. Låter mycket gott, perfekt recept för oss som GI:ar (oftast iaf...)

    SvaraRadera
  2. Allt ser så gott ut Mums!!
    Finfin blogg//kram Mille

    SvaraRadera
  3. Det där låter ju kanon! Linserna gör säkert susen! Mums!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!