fredag 25 november 2011

Halstrad råbiff med ansjovissmör riktig förlåt mig mat!

Maken slet som bara den med renovering hela höstlovet. kände mig lite skyldig allt eftersom det i vanlig ordning är jag som vill och han som gör... Jag erbjöd mig faktiskt att hjälpa till, men han litar visst inte riktigt på mig. Försökte visa min uppskattning på det vis jag kan och då blir det såklart med lite god mat. Gjorde halstrad råbiff med ansjovissmör och klyftisar. Han är bra på det sättet mannen min att han blir väldigt lycklig av god mat så vi var nog nästan på break-even nivå efter den här tänker jag ;-)

Halstrad råbiff med ansjovissmör

Recept på Halstrad råbiff, 4 pers
600 g finmalet oxkött
1 dl finhackad gul lök
4 msk kapris
4 msk fransk senap
4 äggulor
SoP

Sardellsmör
4 sardeller med kapris
50 g smör
1/ tsk rivet citronskal
2 msk finhackad persilja
malen svartpeppar

Gör så här:
1. Börja med sardellsmöret. 
Mosa sardellerna i en skål.
Blanda med smöret, citronskalet och persiljan. 
Smaka av med lite peppar, ställt kallt
2. Blanda färsen med lök, kapris, senap och äggulor. Krydda med salt och peppar. Forma till fyra biffar.
3. Halstra biffarna i het stekpanna med lite smör i ca 1 minut på varje sida.
4. Servera dem genast med lite smör, klyftisar och sallad!


En gammal favorit satt fint till.



//Lottzy

1 kommentar:

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!